WHENEVER YOU NEED US WHEREVER YOU ARE

Testservice: meten = weten

Sinds 2014 is de werkplaats van YES uitgerust met een moderne proefstand. De proefstand is voorzien van alle relevante faciliteiten en meer dan 160 sensoren. Dankzij de proefstand kunnen gereviseerde motoren tot in detail getest worden.


Meten is weten

De proefstand is zo ontworpen dat de situatie aan boord exact kan worden nagebootst. Er is plaats voor twee motoren. De motoren kunnen belast proefdraaien door middel van elektrische weerstand. Hiermee wordt het toerental en de koppel gemeten. Daarnaast worden onder meer de temperaturen, druk, brandstof- en emissiewaarden, de turbo-oplaaddruk en het rendement gemeten. In de controle kamer worden alle gegevens op tien displays weergeven. Ook wordt alles gefilmd, waardoor bepaalde tests later kunnen worden teruggekeken. Klanten worden van harte uitgenodigd om het testen van de motor bij te wonen.


Al deze informatie stelt YES in staat om motoren op maat perfect af te stellen. Nadat het testen is afgerond worden de testrapporten aan de klant overhandigd. De motor is nu klaar om in te bouwen.


Certificaten

De proefstand kan tevens de afname voor classificatie (Lloyds`s en Bureau Veritas) verzorgen. Ook motoren die zijn aangepast vanwege emissievoorschriften kunnen worden getest t.b.v. een nieuwe certificering.


Maximale betrouwbaarheid

Nadat de motor de testen in de proefstand heeft doorstaan zijn alle voorzorgsmaatregelen genomen om een goed product af te leveren. De kans op complicaties na montage aan boord is heel klein geworden. Dat is zowel voor de klant als YES een prettige gedachte. Zeker omdat YES over de hele wereld gereviseerde motoren plaatst.


Proefstand energievoorziening

Bij het proefdraaien van motoren wordt veel energie opgewekt. Deze energie gaat doorgaans direct verloren. Bij YES houden we niet van verspilling, dus hebben we goed nagedacht over het ontwerp van onze proefstand. We zijn trots op het feit dat onze proefstand bijna volledig energie neutraal is. De energie die wordt opgewekt door de motoren tijdens het testen, wordt namelijk omgezet naar elektriciteit. Deze elektriciteit kunnen we gebruiken voor ons bedrijf en alle overige energie wordt teruggeleverd aan het netwerk van Delta N.V. 


foto van de proefstand in Yersekefoto van de proefstand in Yersekefoto van de proefstand in Yersekefoto van de proefstand in Yerseke
brandbar
logo adr Antwerpen
logo CF Techniek
logo electropower
logo Diesel Mecanica
logo industrial marine services
logo industrial marine services
logo industrial marine services
logo green power