WHENEVER YOU NEED US WHEREVER YOU ARE

De historie van YES

afbeelding historie

Als 17 jarige jongen werkt Jan de Braal in het familiebedrijf van zijn ouders. Het bedrijf is op dat moment actief in de grond-, weg-, en waterbouw. In de technische dienst onderhoudt De Braal de machines, waarvan de meeste zijn uitgerust met een Amerikaanse Caterpillar motor.


Dankzij de grote verscheidenheid aan motoren van het bedrijf leert De Braal er uiteenlopende problemen oplossen. Deze ervaring komt goed van pas wanneer hij later als zelfstandig monteur wordt gevraagd scheepsmotoren van de schelpdierenvloot in Yerseke te repareren.


Yerseke Engine Services

In 1990 besluit Jan de Braal te starten met Yerseke Engine Services. Een gespecialiseerd bedrijf in het repareren en reviseren van Caterpillar motoren. De bedrijfsformule bestaat uit: persoonlijk contact met klanten, goede producten en een zeer snelle service.


Nieuwbouw Kreeft 21

De YES formule wordt door klanten positief gewaardeerd. In de jaren negentig groeit het bedrijf. In 2000 wordt daarom gestart met nieuwbouw van een grotere en moderne bedrijfslocatie op het industrieterrein Olzendepolder in Yerseke: Kreeft 21.


Ook in de jaren '00 blijft het aantal klanten dat YES weet te vinden groeien. Monteurs van YES bieden service tot ver over de landsgrenzen. Van Noord-Frankrijk tot Panama, van Schotland tot Quatar; overal trekken monteurs naar toe om klanten te helpen.


Uitbreiding

In 2013 wordt het bedrijfsgebouw uitgebreid. Onderdeel van de uitbreiding is een complete Caterpillar proefstand. Gereviseerde motoren kunnen hierdoor in de werkplaats uitgebreid worden getest, alvorens zij razendsnel worden geplaatst in uw schip.


brandbar
logo adr Antwerpen
logo CF Techniek
logo electropower
logo Diesel Mecanica
logo industrial marine services
logo industrial marine services
logo industrial marine services
logo green power