WHENEVER YOU NEED US WHEREVER YOU ARE

Revisie: onze specialiteit

afbeelding van een revisiemotor

In de afgelopen 25 jaar is het reviseren van motoren uitgegroeid tot dé specialiteit van Yerseke Engine Services. Wij voeren revisies uit aan boord, of in onze moderne werkplaats in Yerseke. In overleg met de klant biedt YES revisies aan in het buitenland.


Een tweede leven

De motoren van Caterpillar zijn zo ontworpen dat deze na een groot aantal draaiuren met behulp van een revisie een tweede leven kunnen krijgen. Op deze manier kan een Caterpillar motor ruim twintig jaar mee gaan.


De YES revisie

Bij YES begrijpen we dat het voor u heel belangrijk is om zo kort mogelijk aan de kant te liggen. Daarom zijn wij er bij een revisie op gebrand u zo snel mogelijk weer te laten varen. Een complete revisie wordt door ons dan ook tussen de twee en vier weken uitgevoerd. Dat is inclusief: demontage, revisie, proefdraaien in de testruimte, motor in bedrijf stellen, proefvaren en nameten. Naast snelheid is de kwaliteit van een revisie ontzettend belangrijk. In de afgelopen twintig jaar heeft YES daarom een aanpak ontwikkeld die kwaliteit en snelheid hand in hand laat gaan.


Werkwijze

Wanneer een motor gereviseerd moet worden verschilt van geval tot geval. Daarom komen wij altijd eerst persoonlijk bij u aan boord om de motor grondig te inspecteren. Met behulp van een endoscoop wordt de binnenkant van de motor bekeken. Op basis van de bevindingen maken we een adviesrapport. Als het inderdaad tijd is voor revisie maken we een offerte en een planning. Een planning is bij YES geen loze belofte. We stellen alles in het werk om de planning na te komen.


Drie typen revisies

Bij YES hanteren we drie typen revisies. Allereerst een bovenrevisie die wordt uitgevoerd op 50% van het totaal aantal draaiuren van de motor. Doorgaans voeren we deze revisie uit aan boord. Na het bereiken van het totaal aantal draaiuren komt een motor in aanmerking voor een inframe revisie of een complete revisie. De inframe revisie kan prima uitgevoerd worden aan boord. 


De complete revisie geeft de motor een nieuwe leven. De revisie wordt in de meeste gevallen uitgevoerd in onze werkplaats. Hier zijn alle faciliteiten aanwezig om de revisie snel en zorgvuldig te kunnen uitvoeren. Wanneer de revisie is volbracht kan de motor uitvoerig getest worden in de proefstand. Met behulp van de proefstand zorgen we ervoor dat uw motor in perfecte staat weer wordt ingebouwd aan boord.


Zorgvuldigheid

De kwaliteit van een revisie wordt bepaald door de zorgvuldigheid waarmee wordt gewerkt. Na demontage van de motor worden de basisdelen nauwkeurig gecontroleerd met de nieuwste technieken, zoals infrarood en magnetisch veld. De meeste controles worden door YES in eigen beheer uitgevoerd. Als onderdelen bewerkt moeten worden dan kunnen we dit zelf. Wanneer de krukas moet worden bewerkt - frezen, slijpen, vlakken of kotteren - dan besteden we dit uit aan ons zusterbedrijf CF-Techniek. Beide bedrijven vullen elkaar zo uitstekend aan.


Testen

Alle gereviseerde motoren worden door YES uitvoerig getest in onze proefstand. In de proefstand worden de omstandigheden van het schip exact nagebootst. Dankzij deze testen zijn we er vrijwel van verzekerd dat de motor optimaal zal presteren aan boord.

brandbar
logo adr Antwerpen
logo CF Techniek
logo electropower
logo Diesel Mecanica
logo industrial marine services
logo industrial marine services
logo industrial marine services
logo green power